30 maj 2008

Inte hållbart att spara på barnen

Så var det besparingstider igen då i Mora. Det är iofs förståeligt med tanke på att kortsiktigt ekonomiskt tänkande inte förmår att räkna med långsiktiga pensionskostnader. Det är dålig hushållning helt enkelt.

Men som vanligt vill man spara i skolan. Jag säger nej, nej, nej och åter nej!

Har man då inget lärt sig om problemen som uppstår vid kortsiktigt tänkande? Trots att alla partier, och snart sagt alla människor säger sig värna om miljön, är det få som förstått innebörden i begreppet Hållbar utveckling.

En hållbar utveckling kräver hållbara människor. Hållbara människor är trygga och har hög självkänsla. Hållbara människor fattar hållbara beslut. Om alla människor är hållbara finns inga miljöproblem, och inga andra problem heller för den delen.

Problemet är att en stor andel av dagens människor är ohållbara. De mår inte bra. Satsningar på ökad välmående i form av minskad arbetstid, Barntid och psykiatri är mycket viktiga. Men framförallt - börja från början. Låt barnen växa upp till hållbara individer från början. Så slipper vi slänga pengar på vård, LVU, skadegörelse...

Jag tror egentligen inte problemet är att de inte förstår. Problemet är att de inte VILL.
Var är Joakim Cans som skulle ha en tumme i ögat på Hellander?

Inga kommentarer: