17 maj 2008

Mini socialt forum på folkhögskolan

Vi var fyra kvinnor i olika åldrar som kom till det mini sociala forumet på Folkhögskolan i eftermiddags. Alla inflyttade. Vi hade himla trevligt och jag fick en massa nya tankar.

En sak som vi diskuterade var hur man blir engagerad, och jag tror vi var överens om att det delvis handlar om att man vill förändra något. Eftersom vi hade fritt spelutrymme som inflyttade, kom vi också fram till att de infödda Moraborna verkade rätt nöjda med hur det var. De vill inte förändra något. Alltså är de inte engagerade. Alltså kommer de inte till ett mini socialt forum.

Det är ju jättebra om Morainfödingarna är så nöjda med sin tillvaro. Men jag kan inte låta bli att de kanske inte är just nöjda med allt. Att de kanske inte ser några alternativ till hur det är, just för att de aldrig sett att det är möjligt att ha det annorlunda. Är man inflyttad har man ju per definition sett något annat innan. Och förhoppningsvis var en del av det man såg innan något bra. Och kanske är det något av det braiga som inte finns (ännu) på det nya stället. Då vill man ju införa det.

Inga kommentarer: