18 juni 2008

Vetenskapen att bli rik

Av någon anledning som jag inte ens minns, hamnade jag på websidan The science of getting rich network. Jag antar att jag surfade från nån hemsida om Hemligheten. Hemligheten bygger på boken The science of getting rich från 1910 om jag förstått saken rätt.

I alla fall: jag laddade ned gratisboken utan problem och den var så pass fascinerande att jag inte kunde släppa den i från mig. Satt ute och bläddrade i den när maken återigen påtalade problemet med vår soffa som vi försökt sälja på Blocket, Tradera osv, eftersom den tar upp halva rummet den står i. Vi har köpt en mindre som ska in, och har haft annonser ute i typ en månad eller mer utan något intresse. Jag tänkte att det kanske går att använda metoderna i boken för att bli av med den, så jag började mest på skoj skapa bilder i huvudet av hur soffan bars iväg. Maken går in och kommer ut någon minut senare och meddelar att han just pratat med en kille från vårt bostadsområde som kommer för att köpa soffan. Han ringde samtidigt som jag skapade mina bilder.

!!

Så nu är gästrummet betydligt luftigare lagom till vår midsommargäst anländer.

Och ja - författaren menar på fullt allvar att det handlar om en vetenskap lika exakt som matematik.

Inga kommentarer: