02 juni 2008

Rika egon vill inte betala klimatpolitiken

...lyder rubriken på an annan artikel i senaste numret av Riksdag & Departement.

"Jag tjänar inget på att bära kostnaden för klimatpolitiken. Men jag tjänar om alla andra gör något"

Hanno Sandvik vid Norges tekniska och naturvetenskapliga universitet har undersökt 46 länder och hur befolkningen ser på klimatförändringarna. Han konstaterar bl.a. att rika bilister i USA är mindre villiga att minska bilåkandet än fattiga. Orsaken kan vara att de som lever klimat-osmart tar till psykologiska försvar och försöker bortförklara klimatproblemen eftersom det på kort sikt ger ökad bekvämlighet och ekonomisk vinning. Kortsiktigt ekonomiskt tänkande som vanligt alltså. Men sent ska syndare vakna.

Får mig att tänka på låten Egon med DLK.Världen befolkas av mig, mig och mig och mig, bara mig och min mamma.
Vi kan ta för oss precis som vi vill. Vem som kommer efter oss det gör detsamma, eller hur?
Egon -Varför skulle jag fråga dig hur du mår?

Egon - Artighetsfraser kan man spara in på. Säg, vem är egentligen intresserad av sånt? Att vara snäll och schysst har man ingenting för. Det gäller att fixa sin egen favör. Behöver jag förklara hur man gör?

Egon - Varför klarar Svensson inte sig själv?
Egon - utan behöver en massa bidrag till hjälp.
En riktig man står oberörd av väder och vind. De som lever på mig kan jag inte förstå. Jag skulle skämmas på en socialbyrå. Det här konceptet ska du lyssna på:

Världen befolkas av mig, mig och mig och mig, bara mig och min mamma.
Vi kan ta för oss precis som vi vill. Vem som kommer efter oss det gör detsamma, eller hur?


Vem är Egon? Vem är du?
Egon - Vad är det för jävla föreningar

Egon - som hittar miljöföroreningar?
Helt naturligt! Det handlar om människans kultur. Håll käften nu era blåögda glin! Det gäller att trygga ekonomin. Lär er den rätta filosofin! Lär in:

Världen befolkas av mig, mig och mig och mig, bara mig och min mamma.
Vi kan ta för oss precis som vi vill. Vem som kommer efter oss det gör detsamma, eller hur?


Egon -Kärlek det måste jag ha.
Egon - och då är det bara att gå ut och ta.
För det motsatta könet skapades allena för mig. Jag är vacker som en dag! Jag fungerar som ett fiskedrag, sen skickar jag iväg dig om ett tag!

Inga kommentarer: