14 juli 2008

Mamma Mia! Han kan sjunga också

Strålande film, förstås. Inget annat är möjligt med bra musik och bra skådespelare.


Tidernas sexigaste skådespelare - Pierce Brosnan - visade sig kunna sjunga också. Det är ingen hejd på hans talanger. Och hår på bröstet har han också...

Men jag började faktiskt gapskratta när han sjöng första gången eftersom jag såg framför mig Claes Månsson i Yrrol med skylten där det står "Jag kan sjunga också". Jag kom på att det nog stod "dansa" på skylten på vägen hem, men det visste jag inte när jag satt och flabbade.

Måste nog se Yrrol snart igen, detta mästerverk, eftersom jag börjar tappa detaljerna...Flickan i filmen har tre pappor, vilket verkade väldigt trevligt. Vem skulle inte vilja ha det? Häromdagen såg jag dokumentären Kärlek med förhinder, om en Iransk man som hade fyra fruar och skaffade sig ytterligare en. Problemet med detta, förutom att han var ett riktigt drägg som skaffade en nya ung fru så fort han inte fick komma till tillräckligt ofta, var att han hade problem med att försörja alla fruar och sina 20 barn. Kvinnorna jobbar inte. Vilket resulterade i att fruarna slogs om både mat och byggnadsmaterial. Tydligen är det vanligt i kulturer med månggifte att fruarna (för det är ju mannen som har flera och inte kvinnan) bor i varsitt hus. I boken Skändad är det också så.

Det vore ju mycket smartare med månggifte för kvinnorna. För enligt min mening ska inte havande kvinnor jobba, de ska koncentrera sig på att skapa en trygg tillvaro för barnet. Och småbarnsmammor ska inte heller jobba så mycket. De har ju fullt upp. Men att pappan jobbar heltid är inte heller så bra, han ska ju också skapa en relation till barnet och hjälpa till med vaknätter och blöjbyten. Den självklara lösningen är flera pappor. Där har homosexuella par en fördel framför hetero. De kan välja att gå ihop två par och skaffa barn, som får fyra föräldrar. Om jag fick ha det så skulle kanske jag också överväga att skaffa barn.

Inga kommentarer: