16 juli 2008

It takes a fool to remain sane

Flera personer som jag känner mer eller mindre, har genom åren sagt till mig att de anser att jag borde sitta i riksdagen, för att de tycker att jag är klok eller har bra idéer. Smickrande så klart. Jjag har tagit till mig uppmaningen och är första ersättare i riksdagen för mp Dalarna.

Nu när jag sitter och jobbar med mitt hjärtas innersta önskningar, i mitt arbete med The science of getting rich, funderar jag över om riksdagsuppdraget är med på den listan.

Att vara "klok" är kanske inte den bästa egenskapen när man sitter i riksdagen. Ibland känns det snarare som att man inte kan vara riktigt klok som jobbar politiskt. "It takes a fool to remain sane", som bekant.

Det finns ett alldeles utmärkt partiprogram. Idémakarna har gjort sitt. Målet är att förverkliga detta. Behövs det kloka människor med bra ideér i riksdagen till detta? Eller är det viktigare att t.ex. vara strategisk, välformulerad och fotogenique?

Det tål att tänkas på.

Inga kommentarer: