02 juli 2007

Telefonförsäljare

Av någon anledning har det börjar ringa telefonförsäljare till oss på sista tiden. Har sluppit sådant i flera år eftersom jag varit Nixad.

Nu är jag ju själv telefonförsäljare, så det känns ju lite knepigt att vara sur på dem som ringer. MEN det är stor skillnad (tycker jag) när jag ringer någon för att höra om vårt koncept och våra produkter kan vara något för dem. Jag har inte hemligt nummer, jag finns på Eniro och det går att ringa upp mig.

De som ringer mig finns dels inte att hitta på Eniro eller Hitta.se. De har en dialer som ringer upp, vilket innebär att det ofta är tyst i luren när man svarar, även om man svarar direkt. Tydligen kan den också ringa upp mitt i natten om säljaren inte loggar ut. Det går inte att ringa upp dem och kolla vilka de är. Inte för att jag rekommenderar att man ringer upp alla nummer som dyker upp på nummerpresentatören, jag fattar inte folk som gör det. Men om någon har ringt många gånger vill man kanske kolla vem det är.

Jag förstår att folk blir sura på telefonförsäljare när vissa gör så. Jag tycker man ska förbjuda användningen av dialers i första hand, och se till att företagen verkligen inte ringer de som är Nix-registrerade. Dessutom borde säljare som försöker få en att säga ordet "ja" på deras bandspelare, även fast man tydligt sagt att man inte är intresserad, åtalas.

Vill man veta vem som ringt och inte hittar numret på Eniro eller Hitta kan man testa på Telefonnummerlistan.

Inga kommentarer: