06 juli 2007

Kvinnor har väl också rätt att skoja till det?!


Nu när vi ska föreställas vara ett jämställt samhälle händer detta märkliga gång på gång; man censurerar vissa företeelser med kvinnor för att det anses vara diskriminerande. Det låter ju bra, men om man tittar på exemplen så undrar man vad som egentligen är mest diskriminerande.

För ett tag sedan var det ju tjejerna i en högstadieskola som helt frivilligt ställt upp sig lite lättklädda på en bild i skoltidningen, de hade härmat en bild som pojkarna tidigare gjort.

Nu är det tydligen så att ett företag i Linköping fällts av Näringslivets etiska råd för diskriminerande reklam. Tre tjejer i företaget visas på bild (med kläder) och frågan "Vem föredrar du?" visas.

Tidigare har rådet också fällt ett hotellföretag för att de visat en blond kvinna i en reklam där texten lyder: "Det är lätt att sova med de bästa i Skandinavien".

Jag anser att det som är diskriminerande i de här fallen är att tjejerna inte får spela på männens villkor. Detta är ett nytt sätt att diskriminera kvinnor - att förbjuda dem att förekomma i alla sammanhang där deras närvaro kan uppfattas som sexuell. I båda fallen skulle ingen har reagerat om det var män som gjorde samma sak, vilket innebär att förbuden bara är ytterligare en bekräftelse på att de som fattat besluten ser kvinnor som sexobjekt i första hand.

Fan, vad arg jag blir!

Humorbefriat! Dubbelmoral!! Skenhelighet!!!

Inga kommentarer: