27 november 2006

Varning för Ventelo & Phonera!

Fick i morse ett telefonsamtal från en tjej från Ventelo som typ bara ville justera att jag som företagare inte hade fått det billigare priset på telefonabonnemanget som man alltid får som företagare. Det verkade inte ha någon betydelse att telefonen är privat och att det inte är jag som står för abonnemanget. Jag ville kolla upp företaget eftersom jag aldrig hade hört talas om det. Hon hade ingen information att skicka, men hon återkom gärna, när jag inte var så lättövertalad.

På eftermiddagen ringer det från samma riktnummer (013-). En kille från Phonera som hade exakt samma argument, fast ännu halare! Han ville inte sälja något, bara berätta om mitt nya pris som företagare. När jag frågade om det innebar att jag skulle byta leverantös förnekade han det, men sedan när han skulle göra en bandupptagning bad han mig bekräfta att jag skulle byta från Telia till Phonera. Vi har inte ens Telia som leverantör! Jag trilskades, och han skulle också återkomma senare i veckan.

Slog på namnen på nätet, och fick direkt upp varningar både för Ventelo och Phonera.

Det var det fräckaste jag varit med om! Nästa gång lyfter jag bara luren och lägger på när det ringer från det riktnumret (Sorry alla Linköpingsbor).

1 kommentar:

Micke sa...

Ventelo har satt i system att ljuga för kunderna. Nu äntligen har dom blivit anmälda till domstol. Läs mer på http://www.konsumentforum.se/17/varning-for-fulsaljare-fran-ventelo/