07 november 2006

Winnerbäck stoppar reklamfilm i TV4


Min älskling Lasse Winnerbäck skriver i DN i dag att han stoppar reklamen för sin nya samlingsskiva i TV4 som protest mot mobbningen i kanalens Idol.

Way to go Lasse!

Jag ser inte själv på Idol, just för att jag inte gillar mobbingTV. Jag ser f.ö. inte på sport heller, av samma anledning. Däremot har jag en bekant som köade en hel dag för att sjunga upp för juryn, naturligtvis inte i bästa form när han kom fram. Inte nog med att han blev sågad på plats, hans sågning blev också utlagd på nätet. I.o.f.s. har jag svårt att förstå att ungdomarna blir så chockade av sina sågningar, de har väl sett programmet? Men de är antagligen naiva och ambitiösa (två underbara egenskaper), vilket utnyttjas i profitens intresse.

Lasse var tidigare min absoluta favoritartist, och jag lyssnade första gången på honom i P3 demo i ett tält i Jämtlandsfjällen. Med tiden har vi glidit ifrån varandra, och jag tycker han har blivit lite slät och kommersiell. Inget fel med det, men det är skönt att läsa att de gamla åsikterna, som var så tydliga i hans tidigare texter, finns kvar hos honom.

Inga kommentarer: