19 november 2006

Ovanligheter


I fredags var jag på en av mina bästa vänners 40-års kalas. Jag fick en ingivelse att köpa boken "De ovanliga II" till henne. Jag har själv den första boken och tycker den är underbar. Jag blir glad av att läsa om dessa människor som valt att vara sig själva, oavsett vad omgivningen tycker. Carl Braunerhielm på bilden liknar dessutom en av mina idoler, Albert Einstein. Mitt mål är att bli en av de ovanliga.

Det visade sig att bokens sista personlighet var min väns makes morbror. Nu måste jag själv absolut köpa boken, bara för att läsa om Sigvard Klemetsson. Morbroderns syster var där, och hade ingen aning om att hennes bror var med i boken.

Min favoritovanlig i boken är Emelie Cajsdotter. Kanske för att hon tillhör den nya generationens orginal, hon är född på 1970-talet. Enligt vad jag har hört föddes det inga orginal på 50- och 60-talen, möjligtvis beroende på den höga ekonomiska tillväxten på den tiden. I så fall ytterligare ett argument för att inte låta tillväxt vara allenarådande som ideal!

Inga kommentarer: