23 april 2008

Hur korkad får man bli?

Eftersom jag har starka åsikter och starka känslor för många ämnen brukar jag anstränga mig för att vara lugn och sansad. Men ibland blir idiotin bara alltför provocerande. T.ex. Bilbloggaren Roberts Collins blogginlägg i dag om Miljöpartiets syn på fossila bränslen.

Collin har lyssnat på en debatt mellan Per Bolund (mp) och Carl B Hamilton (fp) i P1-morgon. Förutom att hans "minneslucka" angånde Bolunds namn luktar härskarteknik lång väg (det tog mig en minut eller så att kolla upp vem han menade på P1:s hemsida), är Collin uppenbarligen helt opåläst när det gäller varför det inte är så lämpligt att ta upp alla fossila bränlsen ur marken.

"Men hur korkad får man bli. Jorden är full av kol." anser Collin.

Men hur korkad får man bli!? Naturen förstörs när koncentrationen av ämnen från berggrunden hela tiden ökar i naturen. Detta är utgångspunkten för det första s.k. systemvillkoret framtaget av Det Naturliga steget.

Alla vet vi vad som måste göras. Problemet är att vi inte vill. Collin vill fortsätta köra bil, alltså vill han inte höra talas om systemvillkor och förbud mot fossila bränslen.

Det är inte för att det är svårt som vi inte vågar, det är för att vi inte vågar som det är svårt /
Seneca

Inga kommentarer: