29 april 2008

Blodprov

Inte min starka sida.
Sitter nu här med ett plåster i varje armveck och ett på handen. Ska dricka te och läsa tidningen tills benen blivit normala igen...

Jag kan slappna av. Jag kan sitta på Blodcentralen och höra ett avslappningsband inom mig och slappna av i benen, ryggen, nacken... men armarna förblir kalla och blodlösa. Jag har lärt mig att inte rycka till när de sticker, men mina blodådror rycker sig undan i stället. De hoppar i väg när de blir stuckna, därav alla plåster.

Jag har varit sån sedan jag var liten och blev stucken av en sjuksköterska som inte kunde sin sak. Tyvärr blir det inte bättre med åren, snarare sämre. Ju räddare jag är desto sämre går det och desto räddare är jag nästa gång...

Jag frågade sköterskorna om det fanns någon som kunde ge mig reiki. Det hade de inte, men hon gav mig handpåläggning så gott hon kunde. Och den andra sköterskan lyckades klämma mig på lite blod.

Alla blodcentraler borde ha en reikihealer.

Inga kommentarer: