19 augusti 2007

En släng av utbrändhet!? Nä nu jäv....!
Det är 2007, ohälsa i arbetslivet är otroligt vanligt och utbrändhet är ett begrepp som diskuterats mycket och ofta. Och så får man läsa att Socialförsäkringsministern vet att läkarna sjukskriver för lättvindigt eftersom hon själv haft "en släng av utbrändhet" för tio år sedan och var hemma tre dagar.


Detta påstående är så skandalöst att mitt första krav är: Avgå Cristina Husmark Pehrsson! Vi kan inte ha en Socialförsäkringsminister som är så dåligt insatt i vad utbrändhet är!


Alla som träffat någon som verkligen varit utbränd vet att det inte hjälper att vara hemma och sova i tre dagar. För många tar det flera år, andra blir aldrig helt återställda. De blir helt andra människor än vad de var innan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Annelie!

Jag reagerade som du när jag såg rubriken, men när jag läste artikeln tyckte jag att hon ändå var ganska tydlig med att anledningen till att det hade funkat med 3 dagars sjukskrivning för henne var att hon kunde lägga om schemat och så. Dvs arbetsbelastningen sjönk.

Jag tror att om utbrändheten beror på jobbet så hjälper det inte att bara sjukskriva, något måste ändras på jobbet också.

/ Niclas

Annelie sa...

Är man utbränd kan man inte komma tillbaka till jobbet på tre dagar. punkt.

Det hon drabbades av var förmodligen någon slags stressreaktion, men kan inte ha varit utbrändhet, eftersom definitionen på utbrändhet inte innefattar att man kan jobba igen efter tre dagar. Man ska inte slarva med begreppen om man är minister och uttalar sig i DN.