29 januari 2007

Farväl Farväl Falkenberg

Lyssnade just på en intervju i P3 med Jesper Ganslandt som regisserat filmen Farväl Falkenberg. Jag har sett reklamen för filmen och tycker inte den verkar bra, om jag tänkt se den så skulle det bara vara för att alla pratar om den.

Jens uttalde sig bland annat om Beckfilmer som att han hatade alla Beckfilmer, han hatade alla som sett en Beckfilm och han hatade alla som varit med och producerat en Beckfilm. Han var också glad över att inte ha vunnit någon guldbagge. Lite väl kategoriskt och väldigt pretto tycker jag och dissar honom. Jag tänker inte se hans film. Inte för att jag är ett stort fan av Beckfilmer. De går väl att se en gång, men särskilt den dubbade tysken är ju lite patetisk. Radioprogrammet (och snart TV-programmet) Roll On:s satir över programmet är faktiskt väldigt träffande.

Riktigt dåliga filmer tycker jag t.ex. är den enda Wallanderfilmen jag sett (minns inte vilken). Trots att jag läst boken lyckades jag inte hänga med i handlingen. Ett annat bottennapp jag såg nyligen är Investigating Sex. Den handlar om några män som samlas för att diskutera sex med två lättklädda stenografer. Försöket att skapa en Emmanuelle-stämning misslyckas och filmen känns mest som en porrfilm utan porr.

Riktigt bra filmer jag sett nyligen är Mission to Mars med Gary Sinise från CSI:NY - snygga bilder av marsianer, och Storm, den svenska filmen med Eva Röse och Jonas Karlsson, som fick en Guldbagge för bästa foto.

Inga kommentarer: