29 augusti 2008

Gnälla lite...

Tänker tillfälligtvis frångå min föresats att vara helt igenom positiv och gnälla lite. På de som gnäller.

Jag menar:

Inger Byrén Eriksson som (äntligen, verkar det som) "hittat två saker att anmärka på!"
För det första undrar hon varför tandläkare Håkansson fått avslag på sin bidragsansökan.
Kan hon inte bara fråga? Måste hon skriva en gnällig insändare?

För det andra blir hon mörkrädd när hon läser att kommunen ska dra in tjänster p.g.a. ansträngd ekonomi. Sluta med dyra konsulter och bjud "oss som jobbar på golvet" på "en middag + en öl eller ett glas vin", så kan de tala om hur det ligger till. Hennes mamma har bott på Orsagården. Det var inte bra.
Nähä. Men allt blir säkert mycket bättre om outbildat "vanligt" folk får dricka lite sprit och säga vad de tycker. Eller?

Ulla Rask tycker det är skönt att björnar och vargar finns någon annanstans än på hennes bakgård. Det är skönt om samerna och Norrmännen tar hand om dessa.

Inga-Maj och hennes make är missnöjda med att de fick vänta i två timmar på att få ta ett sista farväl av sin åldrige far som avlidit.
Mer tid än så får det tydligen inte ta att hedra de döda. Okej om de inte orkade vänta längre, men det var väl knappast lasarettets fel?

Hasse Sundberg tycker att Vägverket borde hittat ett smidigare sätt att ta ned otillåtna skyltar än att kasta upp dem på en bil och köra i väg med dem.
Jag tycker det verkar som ett rätt smidigt sätt att gå tillväga när man vill plocka bort skyltar. Att just kasta dem på en lastbil och köra i väg.
Men Hasse förtydligar: Visserligen hade Vägverket gått ut med direktiv om att skyltarna skulle plockas bort. Men de hade velat göra det själva. Någon annan gång. I framtiden. Kanske. Eventuellt.
Han verkar mena att Vägverket skulle ha tagit reda på vem som ägde alla skyltar som ingen sökt tillstånd för - och där ingen verkar ha brytt sig om att ta bort innan Vägverket kom - och som de därför inte har en aning om vem som äger. Väldigt effektiv användning av mina skattepengar. Hur en myndighet än vänder sig har den rumpan bak.

Kom igen nu. Försök vara lite konstruktiva.

Inga kommentarer: