15 februari 2007

Dalarna vs Jamtland


Jag gjorde Mastestet Dalarnas tidningars nya hemsida. Resultatet blev att jag är en Knätofsmas, vilket är lite märkligt med tanke på att jag bara bott här i sex år (jag trodde det krävdes generationer för att bli accepterad som dalkulla). Jag gillar tester, men som vanligt är det omöjligt att hitta ett alternativ som känns rätt, så testet kanske inte är 100 % rättvisande. :0)

Eftersom jag är Jamt så känns det lite förnedrande att bli kategoriserad som Knätofsmas (det ska väl åtminstone vara Kulla?!). Det finns mycket som är bra i Dalarna, men mäta sig med Jamtland kan det inte. Dalarna saknar t.ex. ett Jamtli, en Storsjöyra, en President och riktiga fjäll.

I ärlighetens namn är det nog ändå knätofskulturen som jag uppskattar mest med Dalarna. Jag älskar folkdräkter, fiolspel, gammeldans och timrade stugor. Och något Dalhalla har vi ännu inte i Jamtland.

Jag vet inte om jag är så förtjust i Dalarnas Tidnings nya hemsida i övrigt. Jag tycker det verkar som om det är mindre information på den än på Mora Tidnings tidigare. Jag hittar t.ex. inte e-tidningen, där jag brukade läsa rubrikerna gratis och beställa ett ex. om jag hittade något intressant. Känns som ett sätt att sälja mer abonnemang, genom att försämra hemsidan. Hå, hå, ja, ja, man kan väl inte klaga, de har väl rätt att tjäna pengar.

Inga kommentarer: