04 december 2006

Alkoholen i Dalarna

Jag har med stor tillfredsställelse noterat att Dalarnas Tidningar har en artikelserie som heter Alkoholen i Dalarna i sina tidningar.

Framförallt tycker jag det är viktigt för barnens skull att alkholens problem lyfts fram. Jag tycker alla föräldrar borde undvika att vara alkoholpåverkade i sina barns närvaro, och absolut vara nyktra under graviditeten. Kan man inte avstå från det är man inte mogen att ta det ansvar det innebär att vara förälder. Jag håller med Katerina Janouch i hennes artikel om detta.

Som nykterist och medlem i IOGT tycker jag förstås att det är mycket lovvärt att alkoholens baksida visas, särskilt här i Dalarna där det faktiskt finns en stark fyllekultur.

Som nämndeman i Tingsrätten har jag noterat att de flesta brott är alkoholrelaterade, något som också polisen noterat.

Inga kommentarer: