18 juli 2010

Dansbandvecka med moms

Är nu nybadad i Orsasjön och på väg till Dansbandsveckan i Malung för styrelsemöte med Miljöpartiet de gröna i Dalarna, och för att ha lite aktiviteter på stan.

Via Facebookgruppen Vi som protesterar mot moms och avgifter när man anordnar DANS, har jag förstått att det finns en orättvis moms när man anordnar dansarrangemang, jämfört med andra aktiviteter som konserter eller bio.

Eftersom jag är en hängiven dansare sedan barnsben tycker jag förstås att det är en viktig fråga. Nog har jag råd att betala entréavgiften, men det är viktigt att det blir lönsamt för de som ordnar arrangemangen så att fler vill göra det. Och så att fler får chansen att dansa!

Jag har inte hunnit med att dansa så mycket de senaste åren, delvis beroende på att jag periodvis inte haft bil. Eftersom danser ofta anordnas ute i buskarna blir det så svårt att ta sig dit. Vid bättre lönsamhet tänker jag mig att fler kan ordna dans även närmare tätorter, dit man kan ta sig med buss.