17 september 2007

A-kassa för entreprenörer

Var på Ikea i helgen för att muntra upp mig. Gävles Ikea är definitivt en favorit. Bara att sitta i restaurangen och uppleva Ikea-ideologin får mig att må bättre. Mina positiva känslor för just detta Ikea kan också ha lite att göra med att jag och min nuvarande make hade en av våra första dejter där...

Läser nu att Ikeagrundaren Kamprad föreslår en A-kassa för entreprenörer. Det finns förvisso A-kassor för företagare, bl.a. min egen på Naturvetareförbundet. Problemet är ändå att när man startar ett företag är bland det första man får veta att man nu står helt utan skyddsnät. Om företaget inte går så bra, så får man inte heller så mycket A-kassa. Jag förstår inte riktigt varför det ska vara så, när de flesta verkar vara överens om att det är positivt att det startas nya företag.

Det vore definitivt bra med en "riktig" A-kassa för entreprenörer. Ännu bättre vore ett system med medborgarlön, eller basinkomst för alla.

Inga kommentarer: