08 september 2007

Everything changes...

Jag är inte på något sätt konservativ, men ibland förändras saker snabbare än nödvändigt.


För några år sedan köpte jag trosor på Lindex. Deras eget basicmärke var billiga, sköna och hade bra kvalitet. En dag när jag skulle fylla på mitt förråd hade de bytt ut de trosorna mot ett par andra i helt annan stil och med något högre pris. Av ren bekvämlighet köpte jag några av den nya sorten; jag orkade inte försöka hitta någon annan sort. De var inte lika sköna och efter en tvätt hade de spruckit i sömmarna. De hade alltså bytt ut ett hållbart märke mot ett som närmast liknar engångs. Sedan dess har jag försökt hitta en ny favorit utan att lyckas. Antingen är de för dyra, osköna eller går sönder i första tvätten.


På Åhléns hittade jag för ett par år sedan mina favoritsockar som jag köpt sedan dess. Innan hade jag köpt färgglada strumpor, men jag hade upptäckt att det är mer praktiskt och skönt med mer stilrena varianter. Den nya sorten passade till det mesta, var sköna och höll bra. Efter ett tag märkte jag att kvaliteten försämrades - de nya sockarna gick sönder före de som jag köpt något år innan. Idag när jag skulle fylla på mitt förråd fanns inte sockarna kvar. Så nu måste jag alltså hitta en ny favorit.


På Åhléns hade de dessutom möblerat om så att jag inte hittade någonting där det brukar vara. Åhléns är ju annars praktiskt eftersom de har det mesta och har öppet länge på lördagar. Jag var ute efter en del saker på pappersavdelningen, och de brukar ha ett bra utbud på det området. Nu hittade jag den först inte, och sedan fann jag den var den inklämd i ett mörkt hörn, med så tätt mellan hyllorna att jag nästan var tvungen att gå sidledes mellan hyllorna. Oj vad köpsugen jag blev - NOT! Hittade inte det jag var ute efter heller, de hade mest lite bling-bling för skolelever. De skrivböcker jag hittade var t.ex. antingen snordyra eller hiskeliga att skåda.


Sverker: Ska det vara så här?!


Kan inte IKEA börja sälja underkläder och pappersvaror? Visserligen är det ca 18 mil till mitt närmaste IKEA, men det är ju inget om jag kan bunkra ett lager med stilrena, hyfsat billiga underkläder i hållbar kvalitet, och skrivböcker som är praktiska och inte skaver i ögonen.

Inga kommentarer: