23 januari 2009

Norrlänning igen


Jag håller på att packa och tacka för mig på mina politiska uppdrag. Jag flyttar till Luleå på obestämd tid för att vara miljökonsult åt Banverket, och tar därför time-out som politiker.

Jag visste förstås att jag var oumbärlig, men att det skulle balla ur så totalt i Polisstyrelsen som Aftonbladet rapporterar, direkt efter jag lämnat in min avsägelse kunde jag inte ana. Hoppas att det går bättre i de andra styrelserna jag lämnar :)


Efter tio år söder om Dalälven har jag fortfarande inte vant mig vid att solen kan meja i januari och att det blir mörkt på natten i juni. Så jag antar att det är rimligt att jag nu åter blir norrlänning. Rejält dessutom. I Luleå är det garanterat ingen dagsmeja i januari (eller?).

Gjorde för säkerhets skull Norrlänningstestet på Facebook. Resultatet En genuin norrlänning känns hoppfullt. Och på Facebook och Gittan är det ju lika långt till Mora som till Luleå. Dessutom har vi köpt ett fritidshus i Mora, så att vi kan komma hit och njuta av Siljans alla möjligheter.