05 februari 2008

Klimatvecka!

Miljöpartiet har klimatvecka denna vecka, och vilken start den har haft! Det verkar som vi får hjälp av flera skribenter som inte är kopplade till miljöpartiet.

I lördags skrev folkpartiets Camilla Lindberg ytterligare en debattartikel för att försvara kärnkraften i Dalademokraten, Kärnkraften och klimatet. Jag har själv skrivit ett svar på den, Ingen brist på sol, vind eller vatten, som i dag publiceras under rubriken Fram för sol, vind och vatten! i Falu Kuriren.

I dag kan man även läsa i Falu Kuriren att Stora Enso storsatsar på vindkraft och i lördags hade Falukuriren en artikel om Miljardsatsning på vindkraft i Mora.

Igår skrev även Stig Johansson från Isala en bra artikel, Kärnkraften ingen räddning.

Under förra veckan har Göran Bryntse haft en debattartikel publicerad i Falu Kuriren, Kärnkraft ger bara problem. Olle Nelson besvarade sedan kärnkraftskritikerna i artikeln Verkligheten släpar den motsträvige. Även Tage Andersson skrev en klok debattartikel i DD, Olja, klimat och skatter.

Se även följande artiklar: Räkna ut kärnkraften! av Göran Bryntse & Vi måste bli klimatsmartare konsumenter av Pär Holmberg.

Inga kommentarer: